Forma-1

Räikkönent kérdezték a 300. futamáról, olyan választ adott, amilyet csak ő tud

Kimi Räikkönen a 300. nagydíjára készül a hétvégén, Monacóban, a Forma-1, és természetesen a finn klasszis csapata, az Alfa Romeo is foglalkozott már ezzel a napokban. A suomif1.com cikke szerint a hercegségben magát a 39 éves pilótát is megkérdezték minderről, aki a rá jellemző módon reagált:

Mindenki a 300. futamról beszél, de engem jobban érdekel, hogy milyen lesz a teljesítményünk

– zárta rövidre a témát Räikkönen, és az igazat megvallva nem is számítottunk tőle másra.

A finn jól kezdte a szezont, az első négy futam mindegyikén pontszerző helyen végzett, viszont legutóbb, Barcelonában csak a 14. lett. Utána ő is az autóba pattant a tesztelés során, megtett 110 kört, de azt mondta, bár hasznos volt ez a körözgetés, azt nem tudja, mennyire lesz jó az Alfa Romeo a monacói utcás pályán.

Kimi Räikkönen még a 2001-es Ausztrál Nagydíjon, a Sauber versenyzőjeként debütált a Forma-1-ben, majd volt a McLaren, a Ferrari, némi ralival töltött szünet után a Lotus, majd ismét a Ferrari pilótája, a télen igazolt át az Alfához. Eddig 21 futamgyőzelme és 103 dobogós helyezése van, 2007-ben pedig világbajnoki címet nyert a Ferrarival.

A 300-as határt eddig csak a rekordot tartó Rubens Barrichello (326), valamint Fernando Alonso, Jenson Button és Michael Schumacher lépték át.

Nyitókép: Eric Alonso/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik