Forma-1

Lance Stroll és Lando Norris ütközése miatt a Mercedes izzadt

Meglehetősen unalmasan alakult a Spanyol Nagydíj, miután Lewis Hamilton hamar az élre állt, Valtteri Bottas pedig olyan jól feltartotta a két Ferrarit, hogy Max Verstappen felléphetett a harmadik helyre.

A kevés érdekességet produkáló futam 46. körében Lando Norris közel húzódott Lance Strollhoz egy kanyarban, a kanadai viszont nem vett róla tudomást és ráhúzta egy kicsit a kormányt. A vége az lett, hogy mindketten kiestek a baleset miatt és a pályára sodródó kavicsokat hosszasan kellett takarítani, így biztonsági autó következett.

Emiatt viszont a Mercedes hatalmas előnye eltűnt, hiszen 50-60 kilométer/órás sebességgel mindenki felzárkózhatott szép sorjában és az 52. körben újraindult a futam. Ennek ellenére az élen nem történt változás, Pierre Gaslynak kellett egyedül keményen megharcolnia a Haas pilótáival a hatodik helyért, akik ön- és közveszélyesen vezettek az utolsó 15 körben, Romain Grosjean kocsija összeért háromszor is egy másik autóval, de újabb baleset nem volt.

Hamilton az új gumiknak hála a leggyorsabb kört is behúzta, így a Mercedes számára tökéletesen alakult a Spanyol Nagydíj.

Kiemelt kép: f1.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik