Forma-1

Ezzel a büntetéssel már sikerült mindenkit felhúzni a Forma-1-ben

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője változtatásokat sürget a Forma-1-ben. Legutóbb, az Azeri Nagydíjon épp az ő versenyzője, Pierre Gasly szívta meg, a francia ugyanis kihagyott egy mérlegelést az egyik pénteki szabadedzésen, ami miatt a boxból kellett rajtolnia. Horner szerint túlzás volt ez az ítélet.

Volt egy találkozó a csapatfőnök és Ross Brawn között és ezen mindenki egyetértett abban, hogy a pénteki büntetéseket át kellene gondolni. Ez például túl durva volt ahhoz képest, ami történt. Ha 50 kilogrammal könnyebb lett volna az autó, akkor is ez a büntetés járt volna

– mondta az Autosportnak Horner, aki elárulta, persze figyelmetlen volt a versenyzője, de épp egy duplakiállást akartak begyakorolni és a csapata figyelmeztette, hogy a lehető leghamarabb érkezzen meg a boxba.

Gaslyt eddig elég sok kritika éri, eléggé el van maradva csapattársa, Max Verstappen mögött. Az első futamán nem szerzett pontot, majd volt egy nyolcadik és egy hatodik helye, Bakuban pedig ugyan felküzdötte magát a hatodik helyig, technikai okok miatt fel kellett adnia a versenyt. Míg Verstappennek 51 pontja van, addig Gasly 13-nál jár.

A szezon a hétvégi Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik