Forma-1

Hamilton: Túl barátságos voltam Bottasszal az elején

A 2019-es Azeri Nagydíjat nem fogják a Forma-1 történetének legnagyobb versenyei között emlegetni, az elején és a végén volt minimális izgalom, de összességében egy újabb unalmas futamon vagyunk túl. Amelyen egyébként történelmet írt a Mercedes, amely a szezon első négy nagydíján kettős győzelmet aratott, ezúttal Valtteri Bottas nyert Lewis Hamilton előtt.

Azeri Nagydíj: dögunalom a köbön
Ahogy kezdtek, úgy értek célba, legalábbis a lényeget tekintve; Bottas némi erőzés után tartotta a helyét a rajt után, majd mindvégig csapattársa, Hamilton előtt, ahogy Vettel is a harmadik helyen autózta végig a versenyt Azerbajdzsánban.

A brit címvédő a rajt után támadta csapattársát, a finn azonban meg tudta őrizni az első helyét, majd kényelmes előnyt autózott ki magának Hamilton előtt. Utóbbi szerint az első kanyarok voltak a döntőek, ahol visszafogottabb volt így, hogy Bottasról volt szó.

Én nem végeztem el a munkát az időmérőn, Valtteri pedig igen, az első kanyarban pedig túl barátságos voltam vele, lényegében odaadtam neki. De fantasztikus versenye volt, nem hibázott, megérdemelten nyert

mondta Hamilton a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy neki valamiért nem megy Bakuban, így összességében elégedett a második hellyel.

Nyilatkozatával sikerült egyébként nagy vitákat generálni a szurkolók körében, a többség azon a véleményen van, máris elkezdte a mentális hadviselést, mint anno Nico Rosberg esetében.

Az AzeriNagydíj rajtja:

Bottas jelenleg egy ponttal megelőzi Hamiltont a világbajnoki pontversenyben, ugyanis míg a britnek még nem sikerült megfutnia a plusz egy pontot érő leggyorsabb kört egyik versenyen sem, addig a finnek Ausztráliában igen. Most két hét szünet következik, majd legközelebb már Európa, azon belül is a Spanyol Nagydíj következik.

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik