Forma-1

Berger: Csak Hamilton hasonlítható Sennához

A Forma-1-ben összesen 14 szezont lehúzó Gerhard Berger nyilatkozott korábbi csapattársáról, a 25 évvel ezelőtt elhunyt Ayrton Sennáról, majd arra terelődött a szó, hogy ki az, akit egy lapon lehet emlegetni a brazil legendával. Berger elég merész kijelentést tett:

Nagyszerű bajnokai voltak a sportágnak, mint például Nelson [Piquet], Niki [Lauda], [Alain] Prost, Michael [Schumacher], de egy valaki mindig is felettük állt nálam: Senna. Most úgy érzem, hogy Lewis is egy ligába került vele

– mondta a Reutersnek az 59 éves osztrák osztrák, aki szerint Hamilton pont úgy szállítja a pole-okat és a futamgyőzelmeket, ahogyan a brazil is tette anno.

Legyőzhetetlennek tűnik. Persze övé a legjobb autó és a legjobb motor, ugyanakkor jelenleg ő a legjobb pilóta a mezőnyben.

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton több rekordot is tart a Forma-1-ben, 84 pole-jával toronymagasan vezet az örökranglistán, míg 75 futamgyőzelmével a második Michael Schumacher (91) mögött. Az 1994. május 1-jén, 34 éves korában, versenybalesetben meghalt Ayrton Senna háromszor nyerte meg a vébét és 65-ször rajtolt az élről.

Az aktuális címvédő Hamilton most is vezet a világbajnokságon, miután az első három futamból kettőt is megnyert és egyszer második lett.

A nyitóképen Lewis Hamilton egy Ayrton Senna családjától kapott bukósisakkal. Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik