Forma-1

Vettel szólt a szerelőinek, hogy segítsenek a lángra kapott Toro Rossón

A végénél tartott a Forma-1 Kínai Nagydíjának második szabadedzése, amikor a ferraris Sebastian Vettel és a toro rossós Alexander Albon is a boxba hajtottak. Kaptak aztán egy kései üzenetet, hogy az FIA kihívta őket hivatalos mérlegelésre, így mind a két autót vissza kellett tolni a boxutca elejére, ahol a mérleg található.

Forma-1: őrült szoros a helyzet, három esélyes a Kínai Nagydíj
Akár a Red Bull is beleszólhat a versenybe.

Mivel a Ferrarié a második garázs – a sorrendet az előző évi konstruktőri végeredmény alapján állítják fel, a világbajnok csapat van elől, az utolsó pedig leghátul –, így az ő szerelőik elég hamar Vettelhez értek és hűteni kezdték a fékeket. A német versenyző ekkor mutogatni kezdett nekik, majd mondta, hogy menjenek gyorsan segíteni a Toro Rossón, mert közben kigyulladt Albon autóján az egyik fék, a helyzeten pedig segíteni is tudtak az olaszok. A Toro Rosso garázsa a boxutca másik oldalán van, így a szerelőik még csak úton voltak.

Az első szabadedzésen Vettel volt a leggyorsabb, a másodikon a mercedeses Valtteri Bottas, de a Red Bull is nagyon közel jár, úgyhogy eddig izgalmasan alakul a hétvége.

Kínában az F1 történetének ezredik futamára készülnek, a rajtsorrendről döntő időmérő edzésre szombaton, magyar idő szerint reggel 8 órakor kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik