Forma-1

Onnan érte támadás Fernando Alonsót, ahonnan nem vártuk

Luca di Montezemolo, a Forma-1-ben szereplő Ferrari korábbi elnöke volt a Beyond The Grid-podcast vendége, és ugyan az adás még nem elérhető teljes egészében, az F1 hivatalos honlapjára kikerült egy írásos részlet az elhangzottakból. Ezek alapján sok minden mellett az olasz csapatnál 2010-től négy éven át versenyző Fernando Alonso is szóba került, pontosabban az, hogy a Renault-val kétszeres világbajnok spanyol miért nem tudott első lenni a Ferrarival – háromszor is másodikként zárt.

Az ő esetében Alonsóról volt szó, nem Alonsóról és a Ferrariról. Ha nyert, örült, ha veszített, akkor az a csapat gondja, és ő boldogtalan volt.  Más szóval kevésbé volt közel a csapathoz, mint Michael [Schumacher) és Niki [Lauda], főleg a nehezebb időkben. Amikor jól megy, akkor persze mindig könnyebb

mondta a 71 éves di Montezemolo.

Az olasz mindettől függetlenül nagyszerű versenyzőnek tartja a spanyolt, szerinte Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel karöltve elég közel áll ahhoz a szinthez, amit a hétszeres világbajnok Schumacher nyújtott. Szerinte Alonso az önhibáján kívül maradt le a 2010-es és a 2012-es világbajnoki címről is, amikor Vettel csak pár ponttal előzte őt meg.

Ha nyert volna nálunk egy vb-címet, most teljesen másról beszélgetnénk. Arról, hogy bár éveken át nem az övé volt a legjobb autó, mégis győzni tudott.

Nyitókép: Andrew Hone/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik