Forma-1

Räikkönen: Senkit sem kéne kifütyülni

Bár Kimi Räikkönen rajtolhatott az élről Monzában, a Forma-1 Olasz Nagydíján, a futamot végül Lewis Hamilton nyerte a Ferrari hazai pályáján, míg Räikkönen mögött a Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas végzett. Az olasz drukkerek nem arról híresek, hogy megtartanák maguknak a véleményüket, most sem tették, kifütyülték a mercedeseseket, sőt, volt egy kis Fuck you, Hamilton-ozás is. Ez sokaknak nem tetszett, köztük Räikkönennek sem.

Szerintem mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy azt csinálja, amit akar. De ez akkor sem volt szép. Ennek igazából nem szabadna megtörténnie

– idézi Räikkönent az Autosport.

Üzenet Hamiltonnak:

Hamilton korábban már elmondta a véleményét, ő is úgy gondolja, mindenkinek joga van kifütyülni őt, csak nem érti. Mint mondta: volt már sokféle sportág mérkőzésein és még egyszer sem jutott eszébe valakit kifütyülni azért, mert az ellenfél csapatában volt.

Az olasz drukkerek tettében egyébként minden bizonnyal az is szerepet játszott, hogy a rajt után nem sokkal Hamilton és Sebastian Vettel összekoccantak, amiből a német jött ki rosszabbul – bár végül a negyedik helyen végzett. A két versenyző között 30 pont a különbség a brit javára. Räikkönen a harmadik a világbajnoki pontversenyben, Bottas a negyedik.

Nyitókép: Dan Istitene/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik