Forma-1

Krízisben van az egyik Forma-1-es csapat

Komoly pénzügyi gondokkal küzd a Forma-1-ben szereplő Force India és erről már nem csak a lapok írnak, hanem az istálló egyik versenyzője, Sergio Pérez is nyíltan beszélt a problémáról. A 28 éves mexikói versenyző szívesen maradna jelenlegi csapatánál, de ha nem rendeződik a helyzet, akkor bizony el kell gondolkodnia a váltáson és a Haas állítólag őt szemelte ki magának.

Kritikus a helyzet jelenleg. Nem titok, hogy pénzügyi gondjaink vannak. Pedig, ha ránéz az ember az eredményekre, márpedig a Forma-1-ben csak az számít, akkor azt látja, hogy ötödikek vagyunk és lövése sincs, milyen gondjaink vannak közben. Ez is bizonyítja, mekkora potenciál van ebben a csapatban

idézi az Autosport Pérezt, aki azt is mondta, hogy ő egyelőre türelmes, de alighanem a nyári szünetben már tudni fogja, érdemes-e várni a Force India rendbetételére, vagy pedig körbe kell néznie a többi istállónál, állítása szerint több ajánlata is van.

A Force Indiának valóban jól megy a szezonban, olyannyira, hogy eddig mindössze három olyan futam volt, amikor nem szereztek pontot, de a legutóbbi három versenyen Pérez és csapattársa, Esteban Ocon is az első tízben végzett.

Az idény eddigi csúcsa egyértelműen Pérez azeri harmadik helye.

A szezon következő futama a Magyar Nagydíj lesz, melyet a hétvégén rendeznek. Utána közel egy hónap szünetre vonul a mezőny és majd augusztus végén tér csak vissza az F1 a Belga Nagydíjon.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik