Forma-1

Piros zászló és Hamilton-pole a Francia Nagydíj időmérőjén

Már a Q1-ben volt meglepetés a Forma-1 Francia Nagydíjának időmérőjén, ugyanis mindkét McLaren kizúgott már az első szakaszban, Fernando Alonso így csak a 16. helyről várhatja a vasárnapi rajtot.

A Q2 előtt eleredt az eső, úgy vágtak neki a második etapnak a versenyzők, de ez annyira nem kavarta meg a dolgokat. Bár az azért meglepő, hogy Nico Hülkenberg a Renault hazai versenyén nem tudta beverekedni magát az első tízbe, csak a 12. lett.

Ki kell emelni ugyanakkor Charles Leclerc-t, aki bevitte a Q3-ba a Saubert karrierje során először. Lehet, hogy egy sztár születését követjük végig.

A harmadik szakasz elejéből alig pár perc telt csak el, amikor a haasos Romain Grosjean a falba állt autójával, így piros zászlóval megszakították az időmérőt egy rövid időre. Ekkor már a szabadedzéseken remeklő Mercedesek álltak az első két helyen, egyedül Sebastian Vettel volt az, aki a közelükbe tudott férkőzni.

Grosjean kicsúszása:

A nagy fordulat végül elmaradt, Lewis Hamiltoné lett a pole, bő egy tizedmásodperccel előzte meg Valtteri Bottast. A britnek ez már a 75. rajtelsősége karrierje során.

A világbajnoki pontversenyben vezető Vettel indul a harmadik helyről, mellőle Max Verstappen rajtolhat. Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz, Leclerc (!), Kevin Magnussen és Grosjean volt a további sorrend.

Az 53 körös francia futam vasárnap 16.10-kor kezdődik a Le Castellet-ben található Paul Ricard versenypályán, ahol legutóbb 1990-ben rendeztek F1-es versenyt.

Nyitókép: Dan Istitene/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik