Forma-1

Lewis Hamilton már most elkezdett panaszkodni

Lewis Hamilton szerint a Mercedes a túlzott technikai háttér miatt nem nyerte meg vasárnap a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, írja az MTI. A címvédő és négyszeres világbajnok brit pilóta erről azután beszélt, hogy második lett Melbourne-ben nagy riválisa, a ferraris Sebastian Vettel mögött.

Olyan sok számítógéppel, adattal, technikai segítséggel dolgozzuk ki a stratégiánkat. Sötét felhőként telepszik rám ez a második hely

– panaszkodott Hamilton, hozzátéve, hogy előzésre sem volt lehetősége.

A Mercedes vasárnap egyrészt központilag sem volt jól irányított, másrészt a körülmények áldozata lett. Vettel úgy nyerte meg a szezon első futamát, hogy tökéletesen – a biztonsági autós szakaszra – időzítette a kerékcseréjét és így az addig vezető Hamilton elé került.

Azt kívántam, hogy bárcsak több mindent irányíthatnék én.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta: a stratégiai szoftverük hibásan jelezte a Vettel és Hamilton közötti, számukra még biztonságos időintervallumot.

Ha tudtam volna, hogy Sebastian ennyire közel van, akkor valamit még változtathattam volna. Persze nem biztos, hogy akkor nem kerül elém

– fogalmazott Hamilton, aki ugyanakkor nem vádolt senkit hibázással.

A brit pilóta nem akart találgatásokba bocsátkozni az idény hátralévő részével kapcsolatban, mint mondta, az első négy verseny előtt nem lehet reális képet festeni. Az autó gyors, szerinte ez reményt keltő és a Mercedes mindig jól teljesít Bahreinben, ahol a vb két hét múlva folytatódik.

Nyitókép: HOCH ZWEI / DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik