Forma-1

Sebastian Vettel még a legnagyobb bajban is optimista

Sebastian Vettel eddig a Forma-1 utolsó Malajziai Nagydíjának vesztese. A német Ferrarijában már az időmérő előtt több motorkomponenst is ki kellett cserélni, aztán a Q1-ben épp mért kört akart teljesíteni, amikor elment a versenygép minden ereje. Visszament a garázsba, a szerelők megpróbáltak csodát tenni, ám végül nem tért vissza a pályáról, így csak az utolsó helyről rajtol a vasárnapi futamon.

Közben a világbajnokságon 28 ponttal vezető Lewis Hamiltoné a pole.

Vettel a jelek szerint nem lett ideges azért, mert irtó nehéz helyzetbe került. Higgadtan nyilatkozott az időmérő után, azt mondta, még megvizsgálják annak lehetőségét, hogy mindent kicseréljenek a motoron, vagy csak bizonyos dolgokat. Ami tény, hogy hiába állítottak bármit is a boxban szombaton, a probléma, ami miatt ki kellett állnia, újra előjött.

Biztos vagyok benne, hogy feljövünk az élbolyra. Nem hiszek a mázliban meg a balszerencsében. Meg kell fejtenünk, hogy mi történt ma, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer. A futam vasárnap van, mi spóroltunk a gumikkal és lehetőségünk kidolgozni egy ütős stratégiát. Tényleg bármi megtörténhet és én pozitívan állok a dolgok elébe

– idézi a Sky Sports Vettelt.

A Ferrari előtt egyébként ott a lehetőség, hogy gatyába rázza most a motort a német autójában, így ezen a futamon letöltenék a rajtbüntetéseket. Eddig ugyanis egy komponenst leszámítva mindegyik motorösszetevőt legalább négyszer cserélték, ezek közül bármilyen újabb változtatás rajtbüntetéssel jár.

Márpedig a malajziai versenyhétvége után lesz még öt futam.

Fotó: Europress/DPPI/Jonathan Gooden

Ajánlott videó

Olvasói sztorik