Forma-1

Ferraris első sor a Hungaroringen

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen szerezte meg az első két rajthelyet a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén. Lewis Hamilton sokat hibázott, így még várnia kell Michael Schumacher utolérésével.

Idén először mindkét McLaren Honda bekerült a Q3-ba, Fernando Alonso végül a nyolcadik, Stoffel Vandoorne a kilencedik helyen zárt.

Még az időmérő előtt rosszul lett Felipe Massa, a Williams pilótáját Paul di Resta helyettesítette. A skót beugró megvert egy Saubert, ami – tekintettel, hogy még semennyit sem vezetett újgenerációs F1-es kocsit – jónak mondható.

A szabadedzések alapján úgy tűnt, a két Red Bull harcban lehet a pole-ért, ehhez képest ismét Sebastian Vettel és Lewis Hamilton harcolt érdemben az első kockáért – igaz, Daniel Ricciardo kitartóan üldözte őket.

Hamilton a 68. pole pozíciójáért ment, amivel beérte volna az örökranglista élén Michael Schumachert. A brit pilóta azonban hibázott a Q2-ben és a Q3-ban is – az utóbbi esetben kicsit javítani is kellett a bokszban az autóján.

Vettel pályacsúccsal (1:16.276 perc) állt az élre a Q3-ban, igazán csak Hamiltontól lehetett várni, hogy elveszi tőle a pole-t, de csak egyetlen kísérlete maradt javítani. Már a kör előtt is kis vibrációt érzett a gumiknál, hibázott ismét, és végül csak a negyedik lett.

A rajtsorrend tehát: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Bottas, 4. Hamilton, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Alonso, 9. Vandoorne, 10. Sainz.

Meglátjuk, hogy lesznek-e ismét idővel klasszikussá váló előzések a futamon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik