Forma-1

Hamilton: Dönthetek úgy is, hogy év végén abbahagyom

Lewis Hamilton félelmetesen jónak és élvezetesnek nevezi a 2017-es versenyévadot, de ettől még a “nyugdíjazásáról” beszél a skysports.com oldalon.

A Mercedes pilótája első sorban annak örül, hogy végre van ellenfelük.

Egyszerűen könnyebb küzdeni egy másik csapattal, mint akkor, amikor a verseny házon belül dől el. Utóbbi olyan, mint egy nagy örvény. A feszültségtől versenyről versenyre egyre erősebb lesz, ami nem tesz jót a csapatépítésnek. Most, hogy egy másik csapattal harcolunk, teljesen más mentalitással és ugyanazzal az erővel húz mindenki együtt a csapaton belül. Így sokkal erősebbek vagyunk

– éreztette a háromszoros világbajnok az előző és az idei versenyévadok közti különbséget.

Mondjuk tényleg más az, amikor tavaly, vagy tavalyelőtt csak az volt a kérdés, hogy Hamilton, vagy Rosberg nyer, mert a többi istálló csak tisztes távolságból követte az “Ezüst nyilakat”, mint idén, amikor Hamilton hátránya hét futam után 12 pont Sebastian Vettel mögött és a csapatversenyben is késhegyre menő a küzdelem (1. Mercedes 222 pont, 2. Ferrari 214 pon).

Az angol pilóta a jövőre nézve meglepő kijelentést tett.

 Időről-időre arra gondolok, hogy mit fogok csinálni a Forma-1 után. Aztán meglátom az autót és maradok. Nem tudom, mennyi ideig érzek így, de még mindig versenyképes vagyok, még mindig éhes és még mindig a lehető legjobban vezetek. A sorsom azonban a saját kezemben van. Akár úgy is dönthetek, hogy az év végén abbahagyom

– mondja Hamilton, akinek a jelenlegi Mercedes-szerződése 2018-ban lejár.

Ehhez képest Hamilton édesapja, Anthony Hamilton korábban úgy fogalmazott, fiának a sportban még hét-tíz év is lehet, mert 32 évesen még mindig fiatal, rendkívül versenyképes, így elég sok van még benne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik