Forma-1

F1: még sosem történt ilyen a Hungaroring történetében

Szerdán jelentette be az FIA, hogy a Forma-1 mezőnye augusztus 1-én és 2-án a Hungaroringen tesztel – írja az autosport.com.

Ilyen még sosem fordult elő korábban, eddig rendre Silverstone-ban köröztek a pilóták. A mostani döntéssel biztossá vált, hogy három nappal hosszabb lesz a Magyar Nagydíj, hiszen a futamot július 30-án rendezik.

A másik két tesztnapnak Bahrein ad majd otthont április 18-án és 19-én. Kedden vált biztossá, hogy 2017-ben rengeteg állórajt lesz, a verseny közben kiszabott büntetéseket pedig korlátozza az FIA.

A csapatok a mogyoródi és a bahreini gyakorláson szabadon dolgozhatnak, bármilyen fejlesztést kipróbálhatnak, a megkötés csak annyi, hogy a négy napból kettőn olyan fiatal versenyzőket kell szerepeltetniük, akik eddig három nagydíjnál kevesebbet teljesítettek.

Chase Carey, az új F1-tulaj Liberty Media cég igazgatósági elnöke kedden azt mondta a Guardiannek:

 Minden szervező amiatt panaszkodik, hogy túl magasak a rendezési költségek. Ezen nem tervezünk változtatni, bármennyire is bíznak ebben a pályák tulajdonosai. A célunk inkább az, hogy jobb, izgalmasabb versenyek legyenek, amelyek több nézőt vonzanak és nagyobb bevételt hoznak mindenkinek. Olyan környezetet kell kialakítanunk, ahol a gyengébb csapatoknak is van esélye a győzelemre.

Az idei szezon első tesztnapjait Barcelonában tartják február 27. és március 2. között, az idény a március 26-i Ausztrál Nagydíjjal veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik