Forma-1

Ecclestone otthagyhatja a Forma-1-et

Brit médiaértesülések szerint ezen a héten bejelenti visszavonulását a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone. A Times, a BBC és a Sky Sport úgy tudja, lépése összefüggésben van azzal, hogy hamarosan tulajdonosváltás lesz a sorozatban.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa.

Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, mintegy 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35,3 százalékosra nő, és ezzel átveheti az irányítást.

A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Eddig úgy volt, hogy a 86 éves Ecclestone a jövőben vezérigazgató lesz, de úgy tűnik, máshogy döntött. A brit üzletember meghatározó alakja a Forma-1 elmúlt negyven évének, nagy részben neki köszönhető, hogy a sorozat milliárdos üzletté nőtte ki magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik