Forma-1

F1: Újabb nagydíj kerülhet ki a versenynaptárból

Hétfőn biztossá vált, hogy Malajzia nem hosszabbítja meg 2018-ban lejáró szerződését a Forma-1-el, így két év múlva rendeznek utoljára futamot az ázsiai országban.

Most a Szingapúri Nagydíj vált kérdésessé, miután Bernie Ecclestone úgy nyilatkozott: nem lepődne meg, ha az ország sportvezetői nem hosszabbítanák meg 2017-ben lejáró szerződésüket – írja a fortune.com.

Az autógyárak bizonyos céllal érkeznek az F1-be, és ha elérik azt a célt, lelépnek. Ez lesz a Mercedesszel, ahogy ez volt a BMW-vel, a Hondával és a Toyotával is. Ugyanez a helyzet a rendezőkkel is. Nézzék meg, mit tett az F1 Szingapúrral! Sokba került neki, de sokat is keresett rajta. Többé már nem egy reptéri átszálló, elérte a célját, és nem akarja többé az F1-et.

A szingapúri villanyfényes futam az F1 egyik koronaékszere, 2008-ban rendezték meg először, de jelen állás szerint tíz évnél tovább nem íródik a versenysorozat és a pálya története. A Brazil Nagydíjat egyébként Lewis Hamilton nyerte Nico Rosberg előtt, így a német versenyző 12 pontos előnnyel érkezik a szezonzáróra Abu-Dzabiba. Az Egyesült Arab Emírségekben egy dobogós helyezés is elég lesz  a 31 éves német pilótának a vb-címhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik