Forma-1

Az AUDI váratlan bejelentésével üzent a Forma-1-nek

Az Audi szerdán bejelentette kiszállnak a megbízhatósági világbajnokságból (WEC) és a 24 órás versenyekből is. A 2017-es évtől kezdve az elektromos meghajtású Forma-E-re fókuszálnak.

Tudni kell, a WEC, így a legendás Le Mans-i 24 órás verseny elképzelhetetlen volt az AUDI nélkül. A világ egyik legrégebbi autóversenyét – amit 1923 óta rendeznek meg – az elmúlt tíz évben nyolc alkalommal megnyerő autógyár a 2017-18-as idénytől kezdve már saját csapattal tervez a Forma-E-ben.

Megjegyzendő, a Mercedes is október elején jelezte, hogy a Forma-E bővítésekor saját csapatot indítana, és a Jaguar is saját istállóval van jelen a versenysorozatban.

Tudni kell azt is, az autóversenyek azon túl, hogy a szórakoztató ipar része, elsősorban az autógyárak kiemelt kutatási és tesztterülete. A Forma-1 különösen az. Az Audival kapcsolatban még 2014-ben az a hír járta, hogy beszállnak a Forma-1-be.

Most épp nem ez történt. Ha az Audi és a nagy autógyárak ilyen egyértelműen a Forma-E mellett teszik le a voksukat, az komoly üzenet a Forma-1-nek, de a benzin- és dízelmeghajtású autók jövőjét illetően is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik