Forma-1

F1: érvényesült a “papírforma” az időmérőn

Magyar idő szerint vasárnap reggel 8:00-tól rendezték a Japán Nagydíj időmérő edzését Szuzukában. Nico Rosberg az első, a második és a harmadik szabadedzést is megnyerte, csapattársa, Lewis Hamilton utóbbin csak a hetedik helyen végzett.

Eső nem hátráltatta a pilótákat a Q1-ben, Kimi Räikkönen ennek megfelelően lágy keverékű gumin autózott 1:31.659-es kört, így átvette a vezetést Nico Rosbergtől. Nem sokkal később Sebastian Vettel verte meg 15 ezreddel finn csapattársát. Az időmérő első szakasza után a két Manor, a két Sauber, valamint Jenson Button és Kevin Magnussen esett ki.

A Q2-ben Rosberg a hétvége leggyorsabb körét produkálta, 1:30.714-es idővel ugrott az élre. A Mercedesek után a két Ferrari és a két Red Bull volt a leggyorsabb, kiesett a két Toro Rosso, a két Williams, valamint Jolyon Palmer és Fernando Alonso. Meglepetésre mindkét Haas-Ferrari kvalifikálta magát a Q3-ba.

Az időmérő utolsó szakaszában hibázott Rosberg, így Hamilton ugrott az élre, 1:30.758-as kört repesztett a brit címvédő. A német pilóta elképesztő kört autózott a hajrában, 1:30.647-es idővel átvette a vezetést, Hamilton pedig csak megszorongatni tudta csapattársát. A harmadik helyről Kimi Räikkönen, a negyedikről pedig Max Verstappen rajtolhat vasárnap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik