Forma-1

Mick Schumacher nem sokkal maradt le a bajnoki címről

A hétvégén rendezték a Forma-4 2016-os szezonjának utolsó három futamát, a kérdés pedig az volt, vajon Mick Schumachernek sikerül-e megszereznie az első helyet összetettben. A három versenyből egyet nyert meg ő, kettőt pedig az ausztrál Joey Mawson, így végül utóbbié lett a végső győzelem.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia bár kissé csalódott volt az elszalasztott aranyérem miatt, összességében elégedetten nyilatkozott a Bildnek. Azt mondta, mindent kihoztak a hétvégéből, amit csak lehet, ő pedig évről-évre fejlődik, ami jó jel. Azt is elmondta, szerinte mi a legnagyobb erőssége:

Egyértelműen az előzés. Gokarttal már bizonyítottam ezt, de úgy tűnik, formaautóval is megy, aminek örülök.

A Bild úgy tudja, hogy a mostani Forma-4-es szezonban öt futamgyőzelmet elkönyvelő Mick Schumacher jövőre szintet lép: marad a mostani csapatánál, a Premánál, de már a Forma-3-ban fog versenyezni.

Addig még vár rá egy komoly kihívás: Monzában rendezik az olasz Forma-4 utolsó versenyhétvégéjét október végén, ott is nagy harcban van az összetett első helyéért. Jelenleg a második, 180 pontja van, az argentin listavezetőnek, Marcos Siebertnek 205. Óriási küzdelem várható tehát.

A Bild egyébként édesapja állapotáról is kérdezte volna, de akkor felbukkant a család ügyeit intéző Sabine Kehm, aki hamar lerendezte a dolgot: a család élete továbbra is magánügy.

Fotó: Getty Images/DPA/Ronald Wittek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik