Forma-1

Verstappen: Vettel egy őrült, igazi idióta

Ahogyan arról írtunk, Sebastian Vettel rajtbüntetést kapott, miután az első kanyarban nekiment Nico Rosbergnek a Malajziai Nagydíjon. A németek négyszeres világbajnoka Max Verstappent akarta megelőzni, akkor ütközött neki honfitársának, aki megpördült, Vettel Ferrarijának bal első kereke pedig kitört, így neki véget is ért a futam.

Vettel egy őrült, úgy nekiment Rosbergnek, mint egy igazi idióta

– mondta a csapatrádión Verstappen, a holland később még azt fejtegette, hogy Vettel az első kanyarban akarta megnyerni a versenyt, ami szerinte nevetséges.

A Malajziai Nagydíj rajtja:

A Ferrari versenyzője szerint semmi extra nem történt, Verstappen és ő is be akarták venni a kanyart, de ott volt Rosberg is, aki semmiről sem tehetett, ő volt legelőrébb, neki nem azzal kellett törődnie mi történik mögötte.

„Azt hiszem már mindenki tudja, Verstappen hogyan versenyez, cikázik össze-vissza. Gondoltam a kanyar belsején próbálom megelőzni, de onnan nem lehet tökéletesen látni, mi történik” – idézi a Fox Vettelt.

Rosberg végül a harmadik lett annak ellenére, hogy milyen rosszul indult számára a verseny. Verstappen sem panaszkodhat, másodikként végzett, a fuatmot pedig Daniel Ricciardo nyerte meg, miután a címvédő Lewis Hamilton az élről esett ki, mert kigyulladt a motor az autójában.

A szezon egy hét múlva folytatódik, a Japán Nagydíjat rendezik a szuzukai pályán. Rosberg 23 ponttal vezet Hamilton előtt.

Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik