Forma-1

Rosberg hatalmas hibái után Hamiltoné a pole Malajziában

Magyar idő szerint szombaton délelőtt rendezték a Forma-1 Malajziai nagydíjának időmérőjét és a szabadedzések után egyértelmű volt, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg között fog eldőlni a pole-pozíció sorsa, a többiek jócskán el voltak tőlük maradva. Egy eső kavarhatott volna be, amire volt is némi esély, de a zuhé végül elmaradt.

A Q3-ban Rosberg nagyot hibázott az első körében, így sokáig csak az ötödik volt, végül feljött a második helyre. Az utolsó kanyarban is rontott, esélye sem volt a rajtelsőségre, ha tökéletes kört megy, akkor is necces lett volna.

A pole így Hamiltoné lett, ő bő négy tizeddel volt gyorsabb, mint a csapattársa. 1:32.850 a győztes idő. Negyedszer rajtolhat az élről Malajziában, összességében pedig 57. alkalommal szerezte meg a pole-t.

Hamilton mögött Rosberg, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Jenson Button, Felipe Massa a további sorrend.

Ami a többieket illeti, Valtteri Bottas kicsúszott az első tízből, 11. lett, a Toro Rossónak pedig pocsékul sikerült ez az időmérő, Danyiil Kvjat a 15., Carlos Sainz a 16. rajtkockát kaparintotta meg. Fernando Alonso tök utolsó lett, de ő 45 rajthelyes büntetéssel várta a kvalifikációt, szóval ilyen szempontból mindegy, hol végzett.

A világbajnoki pontversenyben Rosberg vezet, nyolc ponttal előzi meg Hamiltont.

https://twitter.com/F1/status/782161120492740608

Ajánlott videó

Olvasói sztorik