Forma-1

F1: Button elégedett a fejvédő kerettel

Az FIA 2018-ban készül bevezetni a fejvédő keretet, melyet Sergio Pérez, Max Verstappen és Jenson Button tesztelt Monzában. Utóbbi pilóta elégedetten nyilatkozott az újításról:

Minden rendben volt, semmi nagyobb problémát nem tapasztaltam. Szerintem csak a rajtnál és a bokszkiállásoknál lenne kicsit nehezebb dolgunk, mert nem látnánk olyan könnyen a lámpákat. Kicsit azonban furcsa, főleg hogyha 300 km/órával mész és koncentrálsz az adott kanyarra, de hirtelen ránézel erre a keretre. Olyan, mintha keresztbe állnának a szemeid

-nyilatkozta a 36 éves versenyző. Mexikói kollégája már nem volt ennyire elragadtatva:

Azt kell mondanom, hogy elég jól láttam. Amiatt viszont aggódom, hogy szükség esetén milyen hamar tudnánk kiszállni az autóból. Szerintem legalább öt másodperccel többre lenne szükségünk, mint a fejvédő nélkül. Amiatt kényelmetlenül érzem magam, hogy ehhez több idő kellene. Azt hiszem, hogy van még min dolgozni, például ezen a téren. Ha kritikus helyzetben vagy, ez az öt másodperc is rengeteget számít.

Az Olasz Nagydíj első két szabadedzésén a Mercedes volt a leggyorsabb, a harmadik tréninget 11:00-tól, az időmérő edzést 14:00-tól rendezik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik