Forma-1

Hamilton bevállalhatja a hétvégén a büntetést

A Sky Sports azt írja – és ezzel egybehangzóak a nemzetközi szaksajtóban megjelent cikkek is -, hogy Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoki pontversenyt vezető pilótája “letölti” büntetését a hétvégi Belga Nagydíjon.

Az év eleje nem úgy alakult a brit címvédőnek, mint azt gondolta volna, Nico Rosberg, csapattársa sokkal jobban szerepelt nála. Hamilton kocsijában több komponenst is cserélni kellett, de a szabályok szerint ennek vannak határai.

A Mercedesnek azt kell mérlegelnie, egyszerre hány komponenst cserél ki Hamilton erőforrásában. A brit versenyző 10 rajthelyes büntetést kap, amennyiben első alkalommal kell felhasználni egy hatodikat is a motor valamely összetevőjéből, és aztán további 5 rajthellyel sorolják hátra, ha egy másik komponensből is be kell építeni az idei hatodikat – magyarázza a szabályokat az f1vilag.hu oldal.

A vélemények szerint inkább több mindent cserélnek Hamilton autójában, és így csak egyszer kell letölteni egy tíz rajthelyes büntetést – például a hétvégi Belga Nagydíjon át is lehet ezen esni, semmint átvinni hasonló versenyhátrányt a hátralévő futamokra.

A világbajnokság állása:

1. Lewis Hamilton 217 pont
2. Nico Rosberg 198 pont
3. Daniel Ricciardo 133 pont
4. Kimi Raikkönen 122 pont
5. Sebastian Vettel 120 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik