Forma-1

Forma-1: “Tikk-takk, elúszott a világbajnoki cím reménye!”

A vasárnapi Német Nagydíjat a brit Lewis Hamilton nyerte, így összetettben tovább növelte előnyét a mindössze negyedik helyen végző Nico Rosberggel szemben. A nemzetközi sajtóban már arról írnak, hogy a német pilóta lemondhat a világbajnoki címről. Az biztos, hogy a brit versenyző van lélektani fölényben, ő mehet nyugodtabban a nyári szünetre.

Anglia

The Guardian:

“Hamilton úgy ment elöl egyedül, mint egy uralkodó, Rosberg pedig beragadt a rajtnál. A nyári szünetben lesz ideje gondolkodni azon, hogyan szerezhetné meg első világbajnoki címét. Vélhetően az álmai megvalósulására várnia kell még egy évet.”

Daily Telegraph:

“Egy repülő Lewis Hamilton mehet a nyári szünetre, Nico Rosberg pedig vigasztalhatatlan maradt. Így képzel el az ember egy tipikus helyzetet a német autópályán. Amíg valaki a belső sávban száguld, a többiek csak egyszerűen helyezkednek.”

Németország

Süddeutsche Zeitung:

“Nehéz Rosbergnek, hogy pont otthon esett jobban vissza. A nehezebb időszakban is meg kell őriznie a hitét.”

Bild:

“Tikk-takk, elúszott a világbajnoki cím reménye!”

Kicker:

“49. győzelem! Hamilton tökéletes versenye.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport:

“A Ferrarinak rémálom, a Red Bullnak erősödés. Hamiltonnak tökéletes és könnyű volt a verseny, Rosbergnek mindent át kellett gondolni a start után. A maranellóiak válságba süllyedhetnek és Vettel elvesztheti a türelmét.”

Corriere dello Sport:

“Újabb kínos helyzetbe került a Ferrari Németországban. Úgy tűnik, már csak a Mercedes és a Red Bull mögött érhetnek célba, az idei szezonra már nincsenek komoly reményeik. A mérnökök már a 2017-es szezonra koncentrálnak, az idei tervek egyre bizonytalanabbak.”

Tuttosport:

“Hamilton megnyerte a saját pókerjátszmáját és győzött Németországban.”

Svájc

Blick:

“Rosberg a startnál, a csapat a boxban aludt.”

Neue Zürcher Zeitung:

“Továbbra is Hamilton a győztes, a szezon felénél új időszámítás kezdődött a Forma-1-ben. Ez volt egyébként a tizenkettedik vb-futam Hockenheimben, amelyen minden eldőlt az első kanyarban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik