Forma-1

Vettel: Budapest csodálatos, itt rajonganak a Forma-1-ért

Sebastian Vettel (Array)
Sebastian Vettel (Array)

Bizakodva vághat neki a hétvégi Magyar Nagydíjnak a Ferrari német pilótája, hiszen tavaly megnyerte a hungaroringi futamot.

Budapest egy csodás emlék 2015-ből, amikor egy fantasztikus rajt után meg tudtam nyerni a versenyt. Nagyszerű hely Magyarország, ahol rengeteg a németül beszélő szurkoló, sokan jönnek Ausztriából és Németországból. És akkor még ott vannak a magyar drukkerek, akik nagyon lelkesek és imádják a Forma-1-et.

Idézi Sebastien Vettelt az f1.co.uk oldal, a német pilóta a pályáról is ejtett néhány szót.

A ring egy nagyon rövid pálya, gyakran nevezzük a “versenypályák Monacójának”, ahol csak a falak hiányoznak, de ugyanúgy sok a kanyar és nagyon kevés idő van pihenni a futam közben, egyetlen hosszú egyenesről beszélhetünk csupán. Éppen ezért mindig szoros a verseny és fizikailag is nagy kihívást jelent a pilótáknak, főleg azért, mert mindig nagyon meleg van, az aszfalt is göröngyös. Ennek ellenére a Hungaroring egy olyan hely, ahová mindannyian szeretünk jönni.

A Magyar Nagydíj vasárnap kezdődik 14 órától, szombaton 14 órakor tartják az időmérő edzést, amelyre péntektől a szabadedzéseken lehet gyakorolni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik