Forma-1

F1: büntet a Mercedes, ha ismét ütköznek a pilótái

A Mercedes istálló bejelentette, hogy pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton szabadon versenyezhetnek a továbbiakban, de ha ismét összeütköznek, büntetésre számíthatnak – írja a BBC.

A döntés előzménye, hogy az Osztrák Nagydíj utolsó körében összeakadt a két versenyző, Hamilton jött ki jobban a dologból, hiszen nyert, míg Rosberg a negyedik helyen ért célba. Szóba került korábban, hogy az istálló csapatutasítást vezet be az esetet követően annak érdekében, hogy elkerüljék a hasonló szituációkat. A brit versenyző ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott:

Nem azért űzöm ezt a sportágat, hogy megmondják mit és hogyan csináljak. Imádkozom azért, hogy ez ne történjen meg. Megfosztanának a versenyzés örömétől, emellett a szurkolók is a kiélezett szituációk miatt fizetnek.

Végül ezt nem lépte meg az istálló, csupán szigorítottak a szabályokon házon belül. Az Ausztriában bekövetkezett ütközés miatt Rosberget büntették a versenybírók, szerintük a német nem hagyott elég helyet a csapattársának. Toto Wolff agyatlannak titulálta az akciót, és egyértelművé tette, hogy ilyen nem fordulhat elő többé.

Nem ez volt az első istállón belüli incidens egyébként, korábban a Spanyol Nagydíj első körében is ütköztek, valamint a Kanadai Nagydíjon is összeértek a kerekek.

Ennek ellenére Wolff és a csapat vezetői úgy döntöttek, hogy egyelőre nem vezetik be a csapatutasítást, de egyértelművé tették, hogy a pilótáknak tisztelniük kell a csapat értékeit és céljait. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szankcióval sújtanák a potenciális vétkest, de a sportági szakértők szerint az egyedüli hatásos büntetés a bírság, vagy akár az aktuális futamról való felfüggesztés lenne.

A Száguldó Cirkusz a hétvégén Silverstone-ba látogat, Nico Rosberg 11 ponttal vezet a világbajnoki pontversenyben Hamilton előtt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik