Forma-1

Vettel dühöngött, majd dicsért

Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo ádáz küzdelmet folytattak a dobogóért Barcelonában. Végül Vettel ért célba harmadikként a Spanyol Nagydíjon, de az ausztrál mindent megtett annak érdekében, hogy ne ez legyen a végeredmény.

A verseny hajrájában Ricciardo friss gumikkal támadott, meg is előzte a németet a célegyenes végén, de lesodródott a pályáról, így Vettel vissza tudta előzni. Ezt követően jött a kifakadás a csapatrádión:

Ha nem figyelek, nekimegy az autómnak. Mit csinálunk itt? Versenyzünk vagy pingpongozunk?

Ricciardo nem sokkal később defektet kapott, így semmi nem veszélyeztette Vettel harmadik helyét. Talán ennek is köszönhetően sokkal nyugodtabban nyilatkozott pár korty pezsgővel a gyomrában:

Ilyen a versenyzés, egyszer elrontottam a célegyenes bejáratát, meglátta a lehetőséget, és le is akart csapni rá. Nem ez volt az első csatám Daniellel, élveztem is mindegyiket, mert korrekt pilóta. Élvezetes harcot vívtunk a dobogóért, szerencsére elöl maradtam.

A Spanyol Nagydíj végén a Forma-1 történelmének legfiatalabb futamgyőztese, Max Verstappen ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik