Forma-1

Alonso: semmi szükség felesleges hősködésre

A Nemzetközi Automobil Szövetség továbbra is kiemelten fontosnak tartja a pilóták védelmének kérdését. A Red Bull be is vetette saját maga elképzelését az Orosz Nagydíj első szabadedzésén:

Az Aeroscreen nevezetű újítás megvédi a pilótákat a feléjük szálló törmelékektől is, Fernando Alonso szerint pedig minél hamarabb be kéne vezetni a szélvédőt a Forma-1-ben:

Semmi szükség felesleges hősködésre ebben a sportágban. Több olyan esetet is láthattunk az utóbbi években a Forma-1-ben, vagy akár alsóbb kategóriákban is, melyeknél fejsérülés okozta a pilóta halálát. Ha van egy megoldásunk arra, hogy ezt a jövőben megakadályozzuk, miért ne vezetnénk be minél hamarabb?

A mezőny legtapasztaltabb versenyzője, Jenson Button osztotta a spanyol véleményét, neki éppenséggel még tetszik is az autó új külleme:

Szerintem még jobban is néz ki, mint az eredeti. Pár év és furcsának fog tűnni számunkra a szélvédő nélküli autó.

Lewis Hamilton a dolog legnagyobb ellenzője, szerinte mindent tönkre tesz az FIA, ha bevezeti az Aeroscreent:

Mikor beülök az autóba tudom, hogy veszély leselkedik rám. Nyolc éves korom óta ismerem ezt az érzést. Ez az a kockázat, amit én és az összes többi versenyző felvállal. Van egy elegáns F1-es autónk erre rádobnak egy rohamrendőr pajzsot? Félre ne értsenek fontos a biztonság, de csak addig, amíg nem megy a stílus és az esztétikum rovására.

Az FIA a következő szezontól tervezi bevezetni a koponyasérülések elkerülését segítő újítást.

Az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzését magyar idő szerint délelőtt 11:00-kor, míg az időmérőt délután 14:00-kor rendezik.

A versenyzők vasárnap 14:00-tól osztják le maguk között a pontokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik