Forma-1

Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosbergnek, a Mercedes német pilótájának sikeréről, csapattársának, a címvédő Lewis Hamiltonnak a balszerencséjéről, valamint a Ferrarik teljesítményéről értekezett a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Három futam, három győzelem: Nico Rosberg nem is álmodhatott volna jobb szezonkezdetről.”

Bild: “Csak győz és győz és győz. Minden Forma-1-es pilóta, aki az idény első három versenyén nyert, világbajnok is lett.”

Süddeutsche Zeitung: “Rosberg egy másik dimenzióban vezet, s most már a vb-cím esélyese.”

Anglia:Telegraph: “Rosberg olyan, mint egy rakéta, amely a világűrbe repül.”

Guardian: “Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának.”

Olaszország: Corriere dello Sport: “A Ferrari nagyon gyors volt (…) és megbízható, mint egy páncélos. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy felesleges illúziókat kergetni a világbajnoki címről. Olyan könnyen és szórakoztatóan alakult a verseny Nico számára, mint amilyen fáradságosan és stresszesen Hamiltonnak.”

Il Messaggero: “Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van. A Vörösök még nem tündökölnek teljes mértékben, a Csillag azonban változatlanul ragyog. Nico Rosbergnek a szokásos sétagalopp volt ez a futam, amely a Ferrarinak katasztrofális is lehetett volna, végül azonban mégis egészen jól alakult.”

Spanyolország:El País: “Nico Rosberg számára minden szerencsésen alakul, Lewis Hamiltonnak viszont egyelőre rosszul megy.”

El Mundo: “Nico Rosberg az idei harmadik futamon aratott harmadik sikerével komoly előnyt épített fel a vb-pontversenyben. A kínai futam ugyanakkor megmutatta, hogy a Mercedes autói már nincsenek akkora technikai fölényben, mint az elmúlt években.”

El Periódico:
“Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél: most Rosberg győz, Hamiltont pedig autójának műszaki problémái gyötrik.”

Marca:
“Nico Rosberg átlépte saját határait. A statisztika szintén a német pilóta mellett áll: aki a vb első három futamán győz, az világbajnok is lesz.”

Franciaország:Le Parisien: “A pole pozícióból rajtoló Rosberg végig uralta a versenyt, s mindenekelőtt a két Ferrari-pilóta első kanyarban történt ütközéséből profitált.”

L’Express: “Nyugodt vezetéssel és mindig a legjobb stratégiával – Rosbergnek már 75 pontja van, Hamiltonnak csak 39, de még hátravan 18 futam.”

Ausztria:Die Presse: “Nico Rosberg félelmetes sikersorozata.”

Der Standard: “Rosberg megállíthatatlan.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: “Nico Rosberg, az új sorozatgyőztes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik