Forma-1

Forma-1: Rosberg nagyon bekezdett, meglepően jó a McLaren-Honda

Sebastian Vettel autója megállt tizenöt perccel az edzés vége előtt.

Magyar idő szerint délután öt órakor megkezdődött a Forma-1 Bahreini Nagydíj második szabadedzése, már villanyfényben. A versenyzők számára nagyon fontos volt a gyakorlás, ugyanis a szombati időmérő, és a vasárnapi verseny is ugyanebben az időpontban kezdődik, minden bizonnyal hasonló körülmények között.

A látványra nem lehetett panasz, egészen pazar környezetben vezethettek a pilóták.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/715930619361026049

Nagyjából egy órával az edzés vége előtt kialakult a végeredmény, az első 30 percben futottak gyors köröket a versenyzők. A legjobb időt – akárcsak az első edzésen – Nico Rosberg autózta, megelőzve Lewis Hamiltont. Meglepően jól ment a McLaren-Honda, Jenson Button a harmadik lett, 1.2 másodperccel az idénynyitó győztese mögött.

Az utolsó egy órában már hosszabb távú etapokat mentek a sivatagi pályán, ekkor már nem változott az állás. Érdekességek viszont így is akadtak. Sebastian Vettel Ferrarija leállt, a német autóján az egyik hátsó kerék volt rosszul rögzítve.

Érkezett a virtuális safety car is, ugyanis Romain Grosjean Haas-Ferrarijáról lerepült egy légterelő elem, miután ráment a rázókőre.

Az Alonsót helyettesítő Stoffel Vandoorne a tizenegyedik lett. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel folytatódik, magyar idő szerint délután két órától.

A második szabadedzés végeredménye:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik