Forma-1

Forma-1: Damon Hill megjósolta a 2016-os idény végeredményét

Az 1996-ban világbajnoki címet szerző pilóta szerint idén is egyhangú versenyre számíthatnak az autósport királykategóriájának szerelmesei.

De hová tűnt Damon Hill? Olybá tűnik, most beállt jósnak, mivel egészen pontosan körülírta, mi történik majd a Forma-1 2016-os évadjában. Hill azt mondja, a konstruktőrök között az elmúlt két évben bajnok Mercedes egészen a március 20-i idénynyitó Ausztrál Nagydíjig titokban tartja majd versenyautójának valódi erejét, de aztán…

A brit világbajnok ezt minden bizonnyal abból szűrte le, hogy a stuttgarti istálló autói a múlt heti barcelonai teszten idő tekintetében egyáltalán nem villogtak, ellenben minden riválisnál többet köröztek Barcelonában.

“Valószínűleg nem terítik ki a lapjaikat, nincs is rá szükségük. Most arra figyelnek, hogy a többiek hol tartanak, a tesztelés amúgy is egyfajta álháború. Ha előnyben vagy a többiekkel szemben, miért mutatnád meg nekik, hogy miben vagy jobb?”

– nyilatkozta Hill. ” A Mercedes 32-t megnyert a legutóbbi 38 F1-es futamból, Lewis Hamilton pedig egymás után kétszer lett világbajnok. Idén pedig pályafutása negyedik vb-címéért száll harcba, korábban még egyetlen más brit pilóta sem győzött ennyiszer.

“Azt hiszem, a Mercedes annak is örülhet, hogy megbízható az autója, ami még inkább nehezíti a Ferrari és a többi kihívó helyzetét. Talán a tavalyinál nem lesz nagyobb a fölényük, de ha esetleg mégis, akkor a csapat két pilótájának egymás elleni csatája okozhat izgalmakat”

– tette hozzá az 55 éves Hill, aki idén ünnepli világbajnoki győzelmének 20. évfordulóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik