Forma-1

Vettel káromkodott, mint egy kocsis

Sebastian Vettel (Array)
Sebastian Vettel (Array)

Élesen kritizálta a száguldó cirkusz gumiszállítóját a Ferrari német pilótája.

A vasárnapi Belga Nagydíjon Sebastian Vettel a harmadik helyen haladt, amikor a legendás Eau Rouge kanyar után a jobb hátsó kereke valósággal felrobbant. A német pilóta stratégiája az volt, hogy egy kiállással teljesíti a futamot. A taktika egészen az utolsó előtti körig ült, akkor viszont jött a defekt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A négyszeres világbajnok egy, a versenyt interjúban többek között a következőket mondta: „Ha kétszáz méterrel korábban kapok defektet, most nem állok itt. Háromszázzal megyünk át az Eau Rouge-on. Minek kellene történnie, hogy odafigyeljenek? Az eredmény miatt is dühös vagyok, megérdemeltük volna a dobogós helyezést, de a másik az időzítés. Ez megy évek óta, de senki sem figyel oda. Ez elfogadhatatlan.”

Az interjút készítő BBC-nek többször is ki kellett sípolnia Vettel szavait. A pilóta kifakadása talán azért volt ennyire heves, mert honfitársa, Nico Rosberg autóján a pénteki második edzésen robbant szét a gumi. Szerinte a Pirelli folyamatosan hárít, nem ismeri el a hibáit és ez nem mehet így tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik