Forma-1

Hamilton máris kongatja a vészharangokat

Lewis Hamilton (Array)
Lewis Hamilton (Array)

A Mercedes brit versenyzője szerint rosszabb lesz a jelenleginél az új rajtszabály, amely a Belga Nagydíjtól kezdve lép életbe.

Július elején mi magunk is beszámoltunk róla, hogy a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja úgy döntött változtat a jelenlegi rajtszabályokon, hogy még izgalmasabbá tegyék a futamokat. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy betiltják a most használt, nagy mértékben automatizált rajtolási automatikát, a versenyzőknek jobban magukra lesznek hagyva.

Érdekesség, hogy a döntés utáni két futamon leelőzték a kezdésnél az élről induló Mercedeseket, Silverstone-ban a Williams kettőse, legutóbb, a Hungaroringen a Ferrari duója állt az élre. Sebastian Vettelnek a futamgyőzelem is összejött a Magyar Nagydíjon.


Lewis Hamilton érthetően aggódik amiatt, hogy kiszámíthatatlanok lesznek a rajtok
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Érthető tehát, ha a Mercedesnél annyira nem örülnek neki, hogy a jövőben még izgalmasabb rajtra lehet számítani. A címvédő Lewis Hamilton is aggodalmának adott hangot:

„Sokkal kiszámíthatatlanabb esz a futamok eleje és szerintem rosszabb is lesz, mint eddig. De a versenyzés már csak ilyen. Úgy vélem, nem ez a legjobb döntés, később majd biztosan módosítanak rajta” – mondta az Autosportnak a brit pilóta.

Csapattársa, Nico Rosberg azért nem annyira csalódott, sőt, ez számára új lehetőséget biztosít, hogy leelőzze Hamiltont, aki az idei tíz versenyből kilencszer (!) szerezte meg a pole-t:

„Én örülök, hogy így alakult, mert így teljesen a pilótán múlik, milyen lesz a rajt. Ha jó, az is, ha rossz, az is. Ráadásul fontos része ez a versenynek, láthattuk az elmúlt két futamon is mennyire meg tudja kavarni a dolgokat a futam kezdése” – érvelt a német.

A száguldó cirkusz mezőnye a hétvégi, igen izgalmas Magyar Nagydíj után a nyári pihenőjét tölti, legközelebb a Belga Nagydíj következik a versenynaptárban, azt augusztus 23-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik