Forma-1

A Magyar Nagydíj visszahozta a szurkolók kedvét a Forma-1-hez

Sebastian Vettel (Array)
Sebastian Vettel (Array)

Kaotikus jubileumi verseny, őrületes győzelem, dodzsem-pálya. A sajtó nem fogta vissza magát a jelzőket illetően a Forma-1 Magyar Nagydíja után.

A magyar és a nemzetközi sajtó szinte egyöntetűen a szezon legjobb futamának nevezte a vasárnapi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, s a győztes Sebastian Vettel (Ferrari) méltatása mellett a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont, s csapatát, a Mercedest is kritizálta.

Németország:

Bild: “Vettel őrületes győzelme! A Magyar Nagydíj visszahozta a szurkolók kedvét a Forma-1-hez. Végre újra élvezetes a száguldó cirkusz!”

Süddeutsche Zeitung: “Káosz a jubileumra. Elég egy pillantást vetni a végeredményre, s máris kiderül, mennyire szokatlan és zavaros volt a 30. Magyar Nagydíj.”

Berliner Zeitung: “Mint a dodzsem-pályán. A Magyar Nagydíj előtt senki nem mondta volna meg, hogy a Red Bull istálló mennyire pontosan valóra váltja a csapatfőnökének előrejelzését. Vettel győzött a két Red Bull-pilóta előtt, s nagyszerű rajtjával véget vetett a nagy fölényben lévő Mercedes által elért unalomnak az F1-ben.”

Magyarország:

Nemzeti Sport: “Újra miénk az év versenye! Borult a papírforma, a német Sebastian Vettel meglepetésszerű győzelmet aratott a szenzációsan fordulatos és váratlan eseményekkel tarkított futamon.”

Népszabadság: “Vettel: piros jelzés a Mercedeseseknek. Első Magyar Nagydíját nyerte a német világbajnok.”

Blikk: “Új győztest ünnepelt a Hungaroring. Kilencedik nekifutásra a német Sebastian Vettel is átélhette, milyen a Forma-1-es Magyar Nagydíj után a dobogó tetején állni.”

Magyar Nemzet: “Vettel végre bevette a Hungaroringet. A Ferrari négyszeres világbajnoka magabiztos versenyzéssel ért elsőként a célba a magyar futamon.”


Fotó: MTI

Olaszország:

Gazetta dello Sport: “Vettel, a csodálatos. Vettel kétszer is győzött: az autóban ülve és a szavaival is. A Ferrariért és Jules Bianchiért nyert. Seb szuper volt. Tökéletes.”

Corriere della Sera: “A Mercedes fölénye változatlan maradt, ez nem lehet kétséges. A Ferrari azonban megtette, amit egy jó csapatnak meg kell tennie.”

La Repubblica: “Mestermunka a Ferraritól Budapesten, a Mercedes fekete napján.”

Nagy-Britannia:

Daily Mail: “Lewis Hamilton úgy vezetett, mintha nyolc sör után megpróbált volna hazafurikázni a kocsmából. Önpusztító volt és veszélyt jelentett másokra is.”

Daily Telegraph: “Hamilton meggondolatlan volt, s ezzel elhomályosította saját nagyságának a fényét. Vettel érinthetetlennek bizonyult, teljesítménye Michael Schumacher legsikeresebb ferraris időszakát idézte.”

The Times: “Ez a Mercedes csapatának sajátossága: ha az ő autójuk a leggyorsabb, akkor könnyű az élet. Aztán ha nyomás nehezedik rájuk, elhalványulnak és összetörnek.”

Guardian: “Sebastian Vettel először nyert a Hungaroringen egy olyan versenyen, amelyen számos incidens történt, így közvetlenül a Brit Nagydíj után komoly adrenalinlöketet adott a sportágnak.”

Spanyolország:

El Mundo: “Vettel vezette a forradalmat. A német pilóta nagyszerűen rajtolt, s megszerezte idénybeli második győzelmét.”

El País: “Vettel nyerte a szezon legőrültebb versenyét.”

AS: “Vettel örömet szerzett a Ferrarinak a nyári szünet előtt.”

Sport: “Az év legőrültebb futama zajlott le a Hungaroringen, ahol Vettel győzött, a Mercedes 28 futam után először csúszott le a dobogóról, Alonso pedig óriási meglepetésre ötödikként ért célba.”

Marca: “Vettel nyerte az év versenyét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik