Forma-1

F1: készenlétben a katasztrófavédelem

tuzolto-roncsvagas(df20cc77-ae3d-4f30-8409-b2a1a9e0143c)(960x640).jpg (Array)
tuzolto-roncsvagas(df20cc77-ae3d-4f30-8409-b2a1a9e0143c)(960x640).jpg (Array)

Bár a nemzetközi rendezvény rendelkezik sajáttűzoltósággal, Pest megyei egységek is részt vesznek a biztosításban.

Már az év elején megkezdte a katasztrófavédelem a készülődést az idei Forma-1-re. Egy 80-90 főből álló bizottság tekintette át a teendőket, amelynek tagjai különféle szervezetektől érkeztek.

A katasztrófavédelem embereinek főleg az előkészítés frontján akadt dolguk: a hatósági-ellenőrzési feladatok mellett a rendezvény biztosításában is részt vesznek a tűzoltóegységek, bár a nemzetközi rendezvény rendelkezik saját tűzoltósággal. A Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte azt is, hogy nem sokkal a rendezvény előtt a társszervekkel és a helyi rendezőkkel együtt pályabejárást tartottak és mindent rendben találtak. 

Ugyanakkor elővigyázatosságra intik a kilátogató tömeget: a kánikula kapcsán arra figyelmeztetnek, hogy kiutazás előtt mindenki tájékozódjon és ennek megfelelően készüljön fel.  “Mindenki gondoskodjon arról, hogy legyen nála ivóvíz, és tartalékban is, mivel nem biztos, hogy a tömegben rövid idő alatt eljuthatnak az újabb vízforráshoz. A hosszas napon tartózkodás során ajánlott fejfedőt, kendőt, sapkát viselni, azt lehetőleg benedvesíteni, ezzel is védve a fejet a hőségtől. A széles karimájú kalap és napszemüveg viselésén túl érdemes a Forma-1 versenyre és a szabadtéri fesztiválokra árnyékot adó napernyőt vinni” – írják. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik