Forma-1

“Stadionszerű létesítmény” épülne a Hungaroringre

Gyulay Zsolt (Array)
Gyulay Zsolt (Array)

Elkerülhetetlen a Magyar Nagydíjnak otthont adó pálya felújítása, amihez szeptember közepén hozzá is fognak. Három év alatt az állam temérdek pénzt, 25 milliárdot költ a létesítményre.

2013-ban, két órával a 28. Magyar Nagydíj rajtja előtt írta alá Németh Lászlóné, akkori nemzeti fejlesztési miniszter és az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone azt a megállapodást, amely további öt évvel hosszabbította meg a 2016-ig érvényes szerződést. A 2021-ig érvényes joghoz viszont vállalni kellett a pálya teljes felújítását, amely idén kezdődik.

 Gyulay Zsolt nagyszabású tervekről beszélt
Fotó: MTI 

“Első lépésben az aszfalt felmarása és a rázókövek cseréje jön nagyjából nyolcszázmillióból, amire állami támogatást kértünk. De ez csak a kezdet, már a nemzeti fejlesztési miniszter kezében van az a koncepció terve, ami a Hungaroring teljes megújítására készült. Három év alatt szakaszokra bontva szeretnénk megvalósítani, úgy, hogy közben mindig meg lehessen tartani a versenyeket” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója a borsonline.hu kérdésére..

“Ilyen lelátókat már a világon sehol sem látni. A székcserére évente elköltött 30-40 millió pedig csupán pénzkidobás, az egész főtribünt el kell bontani. Mint ahogy a főépületet is. Helyettük stadionszerű létesítmény épülne. De egy látogatóközpontot is vázoltunk a 130 hektáros területre, ami az év minden napján szórakoztatná az ide látogatókat. Összesen így is körülbelül 25 milliárdos beruházásról van szó” – vázolta a terveket Gyulay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik