Forma-1

Nagyszerű futamon Hamilton győzött hazai pályán

Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Array)
Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Array)

Végre egy izgalmas futam a Forma-1-ben, amihez kellett a két Williams és az eső is.

Katasztrofálisan indult a Brit Nagydíj az első sorból induló két Mercedes számára. A harmadik helyről rajtoló Felipe Massa zseniálisan kapta el a rajtot és csapattársa, Valtteri Bottas követte őt.

Már az első körben egymással ütközött a két Lotus és McLaren, érkezett is a biztonsági autó. Bottas gyorsabb volt csapattársánál, de előzni nem tudott.

A 20. körben Hamilton kezdte meg a kerékcseréket, a villámgyors bokszkiállás pedig az élre repítette őt. Öt körrel később figyelmeztették a pilótákat, hogy hamarosan megérkezhet az eső a silverstone-i pálya fölé.

  Fotó: Europress Fotóúgynökség

A pontversenyben vezető brit egyre jobban ellépett a két Williams versenyzőtől, ráadásul Nico Rosberg csak a negyedik helyen tanyázott.

A várva várt eső, még ha nem is nagy mértékben, de 17 körrel a futam vége előtt megérkezett. A nyirkos pályán Rosberg slick gumikon nemes egyszerűséggel átugrotta Massát és Bottast, és elképesztő sebességgel üldözőbe vette csapattársát.

A 43. körben Hamilton intermediate abroncsokra váltott, ekkor már szakadt az eső. Miután az élmezőnyben mindenki kereket cserélt, a Mercedes a grove-i gárda előtt haladt.

A folytatásban még Sebastian Vettel feljött a dobogó legalsó fokára. Hamilton végül magabiztosan nyerte meg a hazai nagydíjat, Rosberg és Vettel előtt. A brit pilóta harmadszor nyert Silverstone-ban, a szezonban pedig ötödször.

A verseny érdekessége még, hogy a az idén csak szenvedő Fernando Alonso megszerezte első pontját a McLaren-Honda pilótájaként.

Eredmény – Forma-1, Brit Nagydíj, Silverstone

1. Lewis Hamilton (brit) Mercedes

2. Nico Rosberg (német) Mercedes

3. Sebastian Vettel (német) Ferrari

4. Felipe Massa (brazil) Williams

5. Valtteri Bottas (finn) Wiliams

6. Danyil Kvjat (orosz) Red Bull

7. Nico Hülkenberg (német) Force India

8. Kimi Raikkönen (finn) Ferrari

9. Sergio Pérez (mexikói) Force India

10. Fernando Alonso (spanyol) McLaren

11. Marcus Ericsson (svéd) Sauber

12. Roberto Merhi (spanyol) Marussia

13. Will Stevens (brit) Marussia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik