Forma-1

Kritikus helyzetben a Forma-1

Christian Horner (Array)
Christian Horner (Array)

Christian Horner szerint rendkívül fontos lesz a szerdai nap a sportág jövőjét illetően. Úgy véli, hogy változásokra van szükség.

Az előző szezon legjobb hat csapatának képviselői, Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, valamint Bernie Ecclestone szerdán stratégiai ülést tartanak, ahol a Forma-1 jövőjét érintő kérdéseket veséznek ki. Todt korábban a sportágat illető kritikék kapcsán annyit mondott, hogy a száguldó cirkusz „fejfájással küzd, nem rákos”.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője azért borúsabban látja a helyzetet:

„Kritikus a helyzet a szerdai megbeszélés előtt. Alapvetően jó a sportág, de nem tudunk látványos versenyeket produkálni, ez pedig baj” – mondta az ESPN-nek Horner.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Szerinte az a legnagyobb baj, hogy „könnyű” vezetni az autókat. Példaként hozta fel, hogy Ausztriában Pierre Gasly, GP2-es pilóta is tesztelte a Red Bullt, Horner legnagyobb meglepetésére pedig azt mondta, hogy könnyebb volt vezetni, mint az alacsonyabb osztályú versenygépeket.

„Fejlődésre van szükség, már a szerdai ülésen, nagyon fontos találkozó lesz. Nem szabályokat kell hoznunk, hanem meg kell határoznunk, merre is tartson az egész sportág.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik