Forma-1

A Mercedes kettős sikere ma már csak formalitás

lewis hamilton, nico rosberg (Array)
lewis hamilton, nico rosberg (Array)

A nemzetközi sajtó a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) magabiztos sikere mellett leginkább a dobogóról lecsúszó Kimi Räikkönennel (Ferrari), illetve a 18. helyről rajtoló és ötödikként befutó Sebastian Vettel (Ferrari) teljesítményével foglalkozott a vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian: “Lewis Hamilton számára már eddig is ideális vadászterületnek bizonyult a Gilles Villeneuve-ről elnevezett kanadai pálya, s vasárnapi fölényes rajt-cél győzelmével csak megerősítette ezt. Már négyszer nyert itt, de ennél sokkal fontosabb, hogy az összetettben is növelte az előnyét azok után, hogy Monacóban a csapat hibás stratégiai döntése miatt kellett lemondania a győzelemről.”

The Independent: “Lewis Hamilton a Kanadában futott tökéletes versennyel, s magabiztos győzelmével minden csalódottságát legyőzte a Monacóban történtek után.”

Daily Mail: “Lewis Hamilton a piros lámpák kialvásától a kockás zászlóig vezetett, s hibátlan teljesítménnyel győzött Kanadában.”

Németország:

Bild: “A Mercedes győz. És győz. És győz…”

Berliner Zeitung: “Hamilton nem hagyta magát Rosberggel szemben. A világbajnok továbbra is maga mögött tartja kihívóját.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “A Forma-1 királya: Lewis-show. Vörös düh: a Ferrari az idén először maradt le a dobogóról. Räikkönen mindent rosszul csinált, s negyedik lett, Vettel egy fantasztikus felzárkózást bemutatva a 18. helyről rajtolva ötödikként ért célba. Hamilton nagy fölényben volt Montrealban, a Mercedes pedig kettős győzelmet aratott.”

Tuttosport: “Keserű Montreal, csalódás a Ferrarinak. Räikkönen hibázott, s felbosszantotta Mauricio Arrivabene csapatfőnököt. A Mercedes nyert. Micsoda újság: a Forma-1 mattot kapott, a német istálló túlságosan erős. És a Mercedesnél – ha nincs több félreértés, vagy bármi más meglepetés – Hamilton győz.”

Corriere dello Sport:
“Vettel, micsoda felzárkózás! Ötödik lett úgy, hogy a 18. helyről startolt. Räikkönen csődöt mondott, s elszalasztotta a dobogós helyezés lehetőségét. A Mercedes idei negyedik kettős győzelme lepecsételte a stuttgarti istálló fölényét.”

La Stampa: “Lewis Hamilton győzelme és a Mercedes kettős sikere ma már csak formalitás.”

La Repubblica: “Hamilton sétált egyet, a Ferrari nem került fel a dobogóra, Vettel azonban varázsolt. Arrivabene leszidta a negyedikként célba érő Räikkönent.”

 Fotó: Europress fotóügynökség

Franciaország:

Libération: “Kanadai Nagydíj: Hamilton megtartotta a jó szokását.”

L’Équipe: “Hamilton a főnök. A brit világbajnok az egész versenyt uralva győzött pályafutás során negyedszer Kanadában.”

Spanyolország:

El Mundo: “Hamilton visszatért. Stratégiai szempontból is jó versenyt futott, a Mercedes-istálló pedig kárpótolta őt a Monacóban történtekért.”

La Vanguardia: “Hamilton helyreállította a hierarchiát a Forma-1-ben.”

As: “Lewis Hamilton, a Forma-1 egyeduralkodója, a kanadai győzelmével visszanyerte tekintélyét. Arra is emlékeztette a riválisokat, hogy a vb-cím egyedül az övé.”

Marca: “Padlón a McLaren: dupla K.O. Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak.”

Svájc:

Blick: “Nem volt érdemes Montrealba utazni.”

Tages-Anzeiger: “Hamilton bosszújával ért véget a Mercedes-duó nagyszerű alakítása.”   

Ausztria:

Kurier: “Hamilton újra felvette a tempót. A brit címvédő már a rajtnál megtartotta vezető helyét Rosberggel szemben, s végig magabiztosan uralta az egész futamot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik