Forma-1

Az ötlet, amiért nincsenek oda a Forma-1-es csapatok

Mercedes (Array)
Mercedes (Array)

Egyelőre nem támogatják a Forma-1-es csapatok azt az ötletet, amely szerint 2017-től újra lehetne a versenyek közben tankolni.

Az istállók a hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínén, Montrealban juttatták el közös nyilatkozatukat Charlie Whiting versenyigazgatónak – jelentette az Autosport és az Auto, Motor und Sport című szaklap pénteken. A csapatok szerint a futamok közbeni üzemanyagtöltés egyáltalán nem tenné izgalmasabbá a viadalokat, az ötlet azonban éppen ennek érdekében vetődött fel.

A Forma-1-ben 2010 óta tilos tankolni a verseny ideje alatt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) akkor azért hozta ezt a döntést, hogy csökkentse az istállók költségeit, valamint arra ösztönözze a mérnököket, hogy üzemanyag-takarékos motorokat tervezzenek.

A csapatok szerint a tankolás visszaállítása nyomán csökkennének a verseny közbeni stratégiai lehetőségek, ráadásul 2010 óta egyértelműen több az előzés a pályán, mint azelőtt.

A Forma-1 stratégiai munkacsoportja, amelynek az istállók és a FIA mellett a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone is a tagja, a következő ülésén ismét tárgyalja majd a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik