Forma-1

Ecclestone nem akarja látni Schumachert

bernie ecclestone, michael schumacher (Array)
bernie ecclestone, michael schumacher (Array)

Számos ismerőse meglátogatta már genfi otthonában a német pilótát, a Forma-1 vezére azonban balesete óta nem járt Schumachernél.

Bernie Ecclestone sosem állította, hogy közeli barátok lennének Michael Schumacherrel, de annyi biztos, hogy kölcsönösen tisztelik egymást. Ráadásul az sem titok, hogy a versenyhétvégéken sokszor játszottak egymással backgammont Ecclestone otthonában.

Ennek ellenére Schumacher 2013-as súlyos síbalesete óta Ecclestone egyetlen egyszer sem ment el a hétszeres világbajnokhoz. 

 Fotó: Europress fotóügynökség

A 83 éves üzletemben a napokban az F1 Racingnek adott interjút, amiben többek közt arra is választ adott, miért nem járt még egyszer sem az ikonnál.

“Nem akarom Michaelt ilyen állapotban látni. Úgy emlékszem rá, mint amilyen a balesete előtt volt, és így is akarok a legközelebb találkozni vele” – mondta Ecclestone.

A Forma-1 hétszeres bajnoka 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Azóta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik