Forma-1

Hamilton már túl akar lenni rajta

lewis hamilton (lewis hamilton)
lewis hamilton (lewis hamilton)

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton arra számít, hogy az európai versenyek előtt szerződést hosszabbít vele a Forma-1-es Mercedes istálló.

“A két hét múlva sorra kerülő barcelonai futam előtt túl akarok lenni ezen” – közölte vasárnap a kétszeres vb-győztes, aki harmadik szezonját tölti a stuttgarti csapatnál. “Soha nem mondom, hogy soha, de nem tudom elképzelni, hogy másik csapatnál folytassam. Szeretném itt befejezni a pályafutásomat” – közölte.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 30 éves Lewis Hamilton mostani szerződése az év végén jár le, a hosszabbításról már tavaly elkezdtek egyeztetni a felek, egy hónapja pedig úgy hírlett, hogy már készen áll az új megállapodás.

A jövőjét illetően Hamiltonnak aligha kell aggódnia: 88 millió fontos (36,7 milliárd forint) vagyonával ő Nagy-Britannia leggazdagabb sportolója, megelőzve a futballsztár Wayne Rooneyt (72 millió font) és a szintén F1-pilóta Jenson Buttont (71 millió).

A brit versenyző vasárnap idei harmadik futamgyőzelmét ünnepelte Bahreinben, s ezzel megerősítette vezető pozícióját a vb-pontversenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik