Mick Schumacher (mick schumacher, )
Forma-1

Parádésan debütált Schumacher fia

Mick Schumacher első F4-es versenyén van túl.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher 16 évesen állt először rajthoz formaautós szériában: a trónörökös gokartról váltott F4-es versenygépre.

A Van Amersfoort autójával Mick Schumacher remekül helyt állt első futamán, hiszen Oscherslebenben a 19. helyről rajtolt, de remek versenyzéssel tíz helyet előrelépve végül kilencedikként intették le.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ennyit haladnom előre. Nem is gondoltam volna, hogy én leszek a legjobb újonc a mezőnyben. A szombati időmérő és a rajtpozícióm alapján meg pláne örülök a helyezésemnek” – nyilatkozta a leintés után Mick Schumacher.

A német egyébként vasárnap bizonyíthat, hiszen a második helyről indulhat, köszönhetően annak a szabálynak, hogy az első futam tíz legjobbja fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!