Forma-1

Ezért teljes a csönd Schumacher körül

michael schumacher (michael schumacher)
michael schumacher (michael schumacher)

Sabine Kehm, a hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta menedzsere alaposan végzi munkáját.

A méribeli baleset óta eltelt időszakban rengeteg kritika érte Michael Schumacher menedzserét, mondván nem kommunikál kellő mértékben a külvilággal. A szakember erre mindig csak annyit felel, tartsák tiszteletben az autósport legendájának állapotát.

Amíg kórházban ápolták a német versenyzőt, viszonylag több információ látott napvilágot róla, ám mióta a Genfi-tónál lévő otthonában kezelik, megszakították a kapcsolatot mindenkivel.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az olasz Autosprint szerint korántsem véletlen, hogy ilyen kevés hírt adnak Schumacherről.

„A csend a német és a svájci média részéről különösen meglepő, hiszen nekik több közvetlen forrásuk is lehet. A magyarázat Sabine Kehm munkájában keresendő, aki szisztematikusan küldözget jogi témájú leveleket, melyben bírósági perrel fenyegetőzik, ha egy újság a legcsekélyebb információt is kiszivárogtat a német versenyző állapotáról” – idézi a lap cikkét a telesport.hu.

„Az egészségügyi személyzettel, amely Schumachert ápolja az otthonában, aláírattak egy sor nagyon szigorú és bizalmas záradékot” – olvasható az újságban.

A 45 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Körülbelül két hónapja a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik