Forma-1

Nico Rosberg visszavág

nico rosberg (nico rosberg)
nico rosberg (nico rosberg)

Toto Wolff szerint Spanyolországban már sokkal erősebb lesz a német versenyző.

Nagy visszhangot váltott ki az, ami a Kínai Nagydíj után történt, amikor is Nico Rosberg bírálta csapattársát, Lewis Hamiltont, mert szerinte tönkretette a versenyét. Sokan ezt a kifakadást betudták annak, hogy a német pilótának egyetlen problémája, mégpedig az, hogy rendre kikap csapattársától és ezt nehezen tudja feldolgozni.


Rosberget frusztrálja csapattársa eredményessége
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Mindezek után Bahreinben egy agresszívabb Rosberg hajtott ki a pályára, több látványos előzést is bemutatott a verseny során és kis híján megszerezte a második helyet, ám rontott egyet a hajrában, amit Kimi Räikkönen köszönt szépen és kihasznált, így végül ő állhatott a dobogó második fokára, a Mercedes versenyzőjének maradt a harmadik pozíció.

Toto Wolff csapatfőnök nagyon örült annak, amit Rosbergtől látott:

„Bárki, aki kételkedett Nicóban láthatta, milyen keményen küzdött és milyen előzései voltak. Az, hogy nem lett második az a fék hibája volt, nem az övé. Ezt leszámítva nagyon jól vezetett, jól tartotta maga mögött a Ferrarikat” – mondta Toto Wolff.

„Hogy mi lehet Rosberg sikerének a titka? Az, hogy megszerezze a pole-t. Hamilton is ezt csinálta, utána pedig kontrollálni tudta a versenyt. Ezt csinálta Kínában és legutóbb, Bahreinben is. Ugyanezt kell tenni Nicónak is, ez a módja annak, hogy valaki maximum pontot szerezzen. Négy futam ment le a szezonból, tizenöt még hátra van, ami nagyon sok. Legközelebb már egy sokkal erősebb Nicót láthatunk majd.”

Most két hétig pihennek a versenyzők, a következő futamot május 10-én rendezik, a Spanyol Nagydíj következik a sorban. Hamiltont és Rosberget jelenleg 27 pont választja el egymástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik