Forma-1

Michael Schumacher büszke lenne Mickre

Mick Schumacher (mick schumacher, )
Mick Schumacher (mick schumacher, )

A hétszeres világbajnok 16 éves fia élete első forma-autós versenye előtt áll.

A bunte.de-ben nyilatkozott Sabine Kehm, a Schumacher-család szóvivője annak kapcsán, hogy a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher a hétvégén debütál Forma-4-ben.  A hétvégén Oscherslebenben lesz az első futam, ahol az édesapja pályáját választó 16 éves csemete az eddigi tesztelések után Van Amersfoort Racing pilótájaként áll rajthoz.

 Mick Schumacher sisakját édesapja tiszteletére hét csillag díszíti
Fotó: europress 

“Michael számára elképesztő örömet okozna, ha fiával járhatna a versenyekre és tanácsokat adhatna neki. Biztosan rettentő büszke lenne Mickre. Corinna (Mick édesanyja – a szerk.) azonban valószínűleg ki fogja hagyni a futamokat. Tisztában van azzal, hogy a gyermekei bármilyen sportot is űznek, az veszélyes lehet, de teljesen megbízik Mick tudásában” – nyilatkozta a hétvégi premierrel kapcsolatban család szóvivője.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok december 29-én szenvedett síbalesetet, és életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba. Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Tavaly februárban az alberville-i ügyészség vizsgálata kimondta senkit sem terhel felelősség a balesetért. a Forma-1-es legendát szeptember közepén szállították haza a család svájci otthonába, ahol továbbra is tucatnyi szakemberből álló egészségügyi stáb kezeli.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik