Forma-1

Forma-1: Ezüst nyilakból ellenségek

Nico Rosberg, Lewis Hamilton (nico rosberg, lewis hamilton, )
Nico Rosberg, Lewis Hamilton (nico rosberg, lewis hamilton, )

A Kínai Nagydíj másnapján a Mercedes belső viszályáról cikkez a sajtó. Nemzetközi visszhang.

Ahogyan arról vasárnap beszámoltunk, Lewis Hamilton újabb magabiztos győzelmet aratott, ezúttal Kínában. Csapattársa, a német Nico Rosberg aztán a futamot követően emlékezetes kirohanást végzett és hétfőn természetesen ez volt a téma a világsajtóban. Ha már az izgalmakról nem lehet írni, ugye…


Fotó: Europress Fotóügynökség

Németország:

Bild: “A kínai krach. Hamilton szándékosan fékezte Nico Rosberget. Az ezüst nyilakból ezüst ellenségek lettek.”

Frankfurter Rundschau: “Győzelem és viszály, izzott a levegő Sanghajban. Rosberg sértődötten panaszkodott csapattársánál, aki szinte derűsen vette tudomásul a szemrehányást.”

Hamburger Abendblatt: “Stressz a Mercedesnél, Rosberg kiakadt Hamilton vezetési stílusán.”

Süddeutsche Zeitung: “Lassan elérhetetlen: Hamilton sima sikere után Rosberg közölte, riválisa szándékosan pepecselt, hogy rontson az ő helyzetén.”

Stuttgarter Zeitung: “Újabb forduló a Mercedes-viszályban.”

Die Welt: “Győzelem és veszekedés. A Mercedesek elöl végeztek Kínában, de a második helyezett Rosberg nekiesett Hamiltonnak.”

Anglia:

Sun: “A történelemkönyvekbe szoros versenyként kerül be a Kínai Nagydíj, pedig korántsem volt az. Ha ez a csapaton belüli csata bokszmeccs lett volna, idő előtt félbeszakítja a bíró, mert Hamilton szórakozott riválisával.”

Telegraph: “Hamilton a sanghaji bajnok. Negyedszer nyert Kínában, és a kezében van az irányítás.”

Daily Mail: “Hamilton és Rosberg ismét összeszólalkozott a futam utáni sajtótájékoztatón.”

Daily Mirror: “Lassú és dühös. Hamilton és Rosberg csatája nyilvános vitába torkollott. A németet nyilván zavarta, hogy Hamilton mindhárom edzésen és a futamon is a legjobb volt, ráadásul övé lett a leggyorsabb kör is.”

The Times: “Ha Hamilton még nem bizonyította volna be, hogy ő a legjobb pilóta, azt már megmutatta, hogy a legjobb autóban ő a legjobb.”

Spanyolország:

La Vanguardia: “Hamiltoné az utolsó szó. A brit versenyző kénye-kedve szerint uralta a sanghaji futamot, helyreállította a rendet a Ferrarival szemben, és kihozta sodrából csapattársát.”

Mundo Deportivo: “Hamilton szórakozott. A brit sokáig bújócskázott, csak az utolsó pillanatokban adott gázt, aztán elporzott a győzelem felé.”

El País: “Hamilton megelőzte Rosberget és Sebastian Vettelt, felbosszantva csapattársát, aki önzőnek nevezte őt.”

As: “Ismét bebizonyosodott a Mercedes fölénye, Vettel azonban jelezte, hogy a Ferrari nagy léptekkel halad előre.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “Nico nyilvánvalóan nehezen viseli, hogy csapattársa folyton megelőzi őt, ezért veszekedést szított. Pedig valójában nem sok minden miatt lehetett tegnap dühös Hamiltonra.”

Corriere dello Sport: “A verbális pengeváltás több érdekes dologra világított rá: Rosbergnek a második hely marad, Lewis a vezér, és a németnek már nincsenek meg azok a technikai és mentális képességei, amelyek a csúcsra repíthetnék őt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik