Forma-1

Bianchi apja: A fiam néha megszorítja a kezünket

jules bianchi (jules bianchi)
jules bianchi (jules bianchi)

Jules Bianchi édesapja elmondta, a 25 éves autóversenyző állapota fél év alatt sokat javult.

Philippe Bianchi nemrég még csak röviden tájékoztatta a médiát arról, milyen állapotban van a fia: akkor azt mondta, az is lehet, hogy sosem ébred fel a kómából a Marussia korábbi pilótája.

Most viszont az édesapa több kérdésre is felelt és azt nyilatkozta, Jules Bianchi még mindig kómában fekszik a kórházban, de már tud önállóan lélegezni, ami komoly előrelépés a korábbiakhoz képest.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Orvosi szempontból az állapota stabil. Minden szerve segítség nélkül működik. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen jellegű sérüléseknél a felépülés nagyon hosszadalmas. Ahhoz képest azonban, amit a japán orvosok mondtak közvetlenül a baleset után a különbség már óriási. Akkor a prognózis rendkívül borúlátó volt. Szóba kerültek a maradandó sérülések, és azt mondták, legalább egy évet is várhatunk, mire szállítható állapotban lesz. Ez azonban 7 héttel később megtörténhetett, hiszen gyorsan elkezdett önállóan lélegezni. Az orvosok azt mondták, hogy nincs szükség újabb beavatkozásokra.” – idézi az idősebb Bianchi szavait a Telesport.

Mint ismert, Bianchi a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, agysérülése van.

„Folyamatosan ott vagyunk mellette és figyeljük. Néha sokkal aktívabb; ilyenkor mozog, vagy megszorítja a kezünket. Hogy ezek valódi reakciók, avagy csak reflexek? Nos, ezt nagyon nehéz megállapítani. Most az a lényeg – és a folytatásban is ez lesz a legfontosabb -, hogy nagyszerű szakemberek veszik körbe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik