Forma-1

Schumacher fia ma már tesztel az F4-ben

Mick Schumacher (mick schumacher, )
Mick Schumacher (mick schumacher, )

Nagy médiaérdeklődés mellett kezdte meg szerdán a tesztelést Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok 16 éves fia, aki a jövőben a tehetségek számára kiírt Forma-4-ben fog versenyezni.

Mick Schumacher márciusban kötött szerződést a Van Amersfoort Racing nevű holland csapattal azok után, hogy tavaly világbajnoki ezüstérmet és Európa-bajnoki címet szerzett korosztálya gokartviadalain.

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm azt mondta, Mick nem fog nyilatkozni a németországi Oscherslebenben zajló tesztelés csütörtöki zárása után.

A 2012-ben visszavonult, 46 éves Michael Schumacher minden idők legeredményesebb F1-es pilótája. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, néhány hónapja pedig a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani. Ő maga is gokartversenyeken kezdte karrierjét, és balesetéig fia autósportos útját is egyengette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik